Pilates

Zakaj pilates?

Ustanovitelj pilatesa Joseph Pilates je o pilatesu dejal naslednje:

“Po desetih urah pilatesa se boste počutili bolje, po dvajsetih boste izgledali bolje, po tridesetih urah pa boste imeli popolnoma novo telo.”

Pilates je zelo učinkovita vadba, ki oblikuje telo, krepi mišice in topi maščobe. Pilates učinkuje na globje mišice in predvsem krepi mišice trupa in jedra, zato je idealna vadba za vse tiste, ki imajo težave s hrbtenico ali veliko časa presedijo v službah. Pilates ni agresivna oblika vadbe, zato je tudi prijazna do sklepov, kot tudi primerna za posebne skupine vadečih. Pilates oblikuje telo od znotraj navzven, preko globjih mišic.

Pilates, ki ga izvajamo pri meni, je zelo raznolik. Na mojih urah imamo tako pilates z žogicami, pilates s palicami, pilates na drsnikih, pilates z elastičnimi trakovi, pilates v paru in pilates flow. Tako je čisto vsaka ura drugačna in nam je redko dolgčas. Na voljo je pilates in pa easy pilates, slednji je manj intenzivni, po katerem se tudi vsakič sproščamo in ozaveščamo svoje telo preko dihanja in vodene meditacije. Easy pilates je še posebej primeren za nosečnice, vse, ki imajo kakršnekoli omejitve v gibanju, bolečine v križu ali hrbtenici, kot poporodna vadba in za vse, ki si želijo lahkotnejše vadbe.

Na “običajnih” pilates urah imamo bolj intenzivno pilates vadbo, kjer dela naše celo telo s poudarkom na našem jedru. Vadimo v manjših skupinah, tako je vsaka vadba prilagojena posamezniku in njegovim omejitvam ali težavam.

Pilates je na urniku dvakrat na teden, ob ponedeljkih ob 18.30 in ob četrtkih ob 19.30 na Ljubljanski cesti 6 v Slovenski Bistrici. Če bi se radi pridružili na pilates vadbi, mi lahko pišete na darjaps@gmail.com ali pokličete na 040 638 830. Poiščite Fit z Darjo tudi na Facebooku!

Mogoče vas zanima:

Vadba za nosečnice

Vadba za starejše

Močno medenično dno