Delavnice

Na področju zdravja, vadbe in rekreacije ponujamo poleg rednih vadb v Slovenski Bistrici in okolici različne enodnevne in večdnevne delavnice:

hrbet1

Zdrava hrbtenica, zdravo telo je delavnica, na kateri na kratko opišemo vzroke za težave in bolečine v hrbtu, s katerimi se sooča kar 55 % vseh Slovencev ter praktično pokažemo različne vaje in načine, kako preprečiti ali ublažiti in odpraviti bolečine v hrbtu. Delavnica je primerna za vse, ki veliko delajo za računalnikom, ki bi radi izvedeli več o zdravi hrbtenici, so se že srečali z bolečinami v križu in hrbtenici in bi želeli praktične nasvete, kako jih odpraviti. Delavnica poteka v vašem podjetju ali na izbrani lokaciji v Slovenski Bistrici!

Star si toliko, kot je stara tvoja hrbtenica.

-Joseph Pilates

Moč medeničnega dna je delavnica, ki se osredotoča na naše medenično dno in pomen močnega medeničnega dna za naše zdravje. Globoke trebušne mišice, mišice našega jedra in mišice medeničnega dna so izjemnega pomena za naše telo, življenje, gibanje, saj nam šibke mišice bistveno poslabšajo kakovost našega življenja. Delavnica na začetku teoretično predstavi mišice jedra in medeničnega dna in težave, s katerimi se srečujemo vsak tretji Slovenec in Slovenka zaradi oslabljenih mišic. Nato praktično prikažemo vaje, ki jih lahko izvajamo kadarkoli in kjerkoli in ki bistveno vplivajo na izboljšanje kondicije medeničnega dna kot tudi prikažemo pravilno izvajanje določenih drugih vaj, ki se navadno izvajajo pri vadbi, ki pa v bistvu škodijo in ne krepijo našega jedra in medeničnega dna. Delavnica je primerna za vse, ki se srečujejo z urinsko inkontinenco, bolečinami v križu, za mlade mamice, nosečnice, tekače, kolesarje in druge športnike, kot tudi vse, ki bi radi naredili več zase.

Kako shujšati je delavnica, ki razbija mite na področju prehrane in gibanja in ponuja praktična navodila, kako se znebiti kilogramov, kako priti na svojo idealno težo in jo tudi obdržati.V Sloveniji ima kar 50 % ljudi prekomerno težo, 25 % pa jih je debelih. Na delavnici vam predstavim načine, kako z malo truda shujšati, izgubiti prekomerno težo, praktično predstavim zakaj več gibanja ne pomeni nujno manjše število kilogramov in kako to spremeniti.

Delavnica Zdravju prijazno podjetje. V sodelovanju s Športno unijo Slovenije izvajamo delavnice na področju promocije zdravja na delovnem mestu in predstavljamo 10-minutno vadbo, ki jo lahko opravljate na delovnem mestu in različne vaje, ki bodo pripomogle k boljšem zdravju zaposlenih.

Bodite obveščeni o delavnicah na področju vadbe in prehrane!