VIIT in funkcionalna vadba

Funkcionalna vadba je vadba, ki prinaša koristi v vsakdanjem življenju, ki vam olajša gibanje v vsakdanjem življenju in je sestavljena iz funkcionalnih gibov in vaj za telo. Namen vadbe je vaditi oz. trenirati telo na način kot ga vi uporabljate v vsakdanjem življenju, torej je pomembna zakonitost funkcionalne vadbe funkcionalnost oz. uporabnost vadbe. Medtem ko je vadba v fitnes studiih pomembna za izolacijo gibov in mišic in zelo koristna po poškodbah, je funkcionalna vadba tista, ki prinaša koristi v vsakdanjem življenju. Na naši funkcionalni vadbi uporabljamo različne pripomočke, tako vadimo z majhnimi žogami, drsniki, palicami, elastičnimi trakovi in utežmi. Težavnost vaj na funkcionalni vadbi se stopnjujejo, tako začnemo vedno z najlažjo težavnostjo in postopoma pridemo do najtežje možnosti. Druga prednost pri funkcionalni vadbi je krepitev več mišičnih skupin naenkrat, izboljšanje koordinacije, stabilnosti v sklepih in izboljšanje ravnotežja, pridobivanje mišične moči in preoblikovanje telesa.

Funkcionalna vadba je primerna za vse starosti in tudi telesne pripravljenosti posameznika, saj se izvaja postopoma oz. se prilagaja intenzivnost vsakemu vadečemu. Vadba se izvaja v manjših skupinah in je število mest omejeno.

VIIT je kratica za visoko intenzivno intervalno vadbo, kjer se ponavljajo visoko intenzivne vaje v kratkih intervalih z vmesnimi počitki. Že dve minuti res visoko intenzivne vadbe samo enkrat na teden ima dokazane zdravstvene učinke na telo! Spodaj nekaj koristi visoko intenzivne intervalne vadbe:

  • VIIT povečuje telesno kondicijo
  • pri VIIT se porabi več kalorij v krajšem času kot pri srednje intenzivnih vadbah (tek, aerobika, itd.).
  • VIIT izboljša bazalni metabolizem ali presnovo v mirovanju, kar pomeni, da porabite več kalorij tudi v mirovanje.
  • VIIT je dober za srce.
  • VIIT je ravno pravšnji izziv.

VIIT in funkcionalna vadba sta na urniku dvakrat na teden, primerna pa je za vsakega ne glede na telesno pripravljenost. Vsakič je nekoliko drugače, intervalna vadba, krožna vadba, vadba z utežmi, z lastno težo, trening vzdržljivosti ali moči. Pridružite se nam lahko kadarkoli.

Trenutno VIIT vadbe ne izvajamo, sledite nam na Facebooku ali nas kontaktirajte spodaj za več informacij.

Vse informacije na darjaps@gmail.com ali 040 638 830.